Топ рецепти за кафе за отслабване

Публикувано от I A 18.04.2018 0 Коментар(и)

Черно кафе с масло

Кафето с масло или натурален шоколад помага за забързване на метаболизма и за отслабванеМалко странно съчетание, нали? Може и да е така, но е много полезно. Безспорно, ако пиете кафето си с масло и без захар или други подсладители. Най-добре е да се пие сутрин на закуска. По-точно вместо закуската, тъй като този продукт за отслабване насища организма и го настройва за работа върху мазнините, а не върху въглехидратите. Между другото, вместо масло, в кафето си може да добавяте кокосово масло.

Кафе със суроватъчен протеин

Този вариант на ободряващата напитка се препоръчва преди спортуване.

Кафе с черен горчив шоколад

Трябва просто да настържете малко натурален шоколад в кафето си и ще се получи забележителен десерт за отслабване – перфектното средство за слабеещите или просто за привържениците на здравословното хранене. Само че трябва да използвате горчив шоколад с минимум 70% съдържание на какао.

Кафе с кора от цитрусови плодове

Кафе с канела, джинджифил или кора от цитрусови плодове е ефикасна напитка за отслабванеНастъргана на дребно кора от портокал или лимон е прекрасен акомпанимент към чашата горещо кафе. В този случай напитката има и допълнителна полза, освен за отслабване – в кората на цитрусите се съдържат каротини, а също и етерични масла, които ще направят напитката Ви още по-ободряваща и то не заради кофеина. Само не пийте кафето с цитрусова кора много бързо. Първо го разбъркайте с лъжичка 2-3 минути за да могат етеричните масла от кората да се отделят в кафето.

Кафе с канела

Традиционно съчетание на кафе с добавки, освен мляко и сметана, е кафето с канела, чиято полза се изразява в способността му да нормализира нивото на кръвната захар. Канелата притежава тази чудодейна способност. Освен това черното кафе с канела, но без захар, се понася по-добре от хората, които не успяват да се научат да пият напитките неподсладени, тъй като страдат от зависимост към сладкото. Понеже сред отслабващите този проблем е силно разпространен, тази напитка с канела може да се нарече класическа напитка за отслабване. Между другото, към тази топла напитка може да добавите и кардамон за повече аромат.

Кафе с джинджифил

Още една класическа рецепта за кафе за отслабване. Джинджифилът е известен с положителното си влияние върху процесите на отслабване. Но за разлика от рецептата с канела, която се препоръчва за всички, кафето с джинджифил трябва да се употребява внимателно. Напитката става много пикантна и при някои хора може да доведе до проблеми със стомаха, особено ако пиете кафето на гладно, което е изискване спрямо правилата за отслабване.

Коментирай