Кафе като начин за отслабване – как е възможно това?

Публикувано от I A 17.04.2018 0 Коментар(и)

Много отдавна кафето е любима напитка за тези, които следят теглото си. Кафето като продукт за отслабване се използва много често дори и подсъзнателно – всеки любител на тази ободряваща напитка е забелязал, че след чаша кафе апетитът му се понижава или изобщо изчезва. Има даже разнообразни кафени диети, чието действие се основата на ниското съдържание на калории, а кафето е необходимо за повишаване на жизнения тонус. Но се продават и специални сортове кафе за отслабване, които се различават както по състав, така и по свойства.

Кафето помага за отслабване и стимулира умствената дейностОтдавна на пазара се е появило кафето, което помага да се избавим от излишното тегло. Много хора задават въпроса „наистина ли може да се отслабне с такова кафе?“. По този повод има много спорове и разногласия. Някои казват, че това е чудодейна напитка, която помага да отслабнем за няколко седмици. Другото мнение, е че това е само рекламен трик и кафето не оказва никакъв ефект по отношение на отслабването. За да разберем истина ли е това или измислица, трябва да разгледаме компонентите, които се съдържат в тази напитка.

В състава на този продукт за отслабване има много полезни елементи. Те оказват добро влияние върху организма като цяло. Тук влизат такива компоненти, като гуарана, зелен чай, гарциния, хром, карнитин, кофеин, зърна от различни сортове кафе.

  • Гуараната в продукта за отслабване помага да се подобри процесът на терморегулация в организма, а също и да се стимулира процеса на увеличаване разхода на енергия.
  • Благодарение на зеления чай, се извежда цялата излишна течност, която се натрупва в организма.
  • Гарцинията влияе много добре върху храносмилателните процеси, като ги стимулира и подобрява.
  • Хром понижава апетита, помага да удържаме желанието си да приемаме ненужна храна.
  • Карнитинът нормализира работата на мускулната маса и подобрява обмена на веществата.
  • Кофеинът има ефекта да ободрява и значително да увеличава активността ни. Освен това влияе добре върху дейността на храносмилателната система.

В този вид напитка се съдържа и полезният витамин С, който притежава прекрасни свойства, влияе благотворно върху целия организъм. Всички компоненти, които се съдържат в това кафе, оказват прекрасно действие върху тялото, помагат му да се справи с допълнителното натоварване и излишните килограми.

Зелено кафе – продукт за отслабване

Зеленото кафе е продукт, който помага за регулиране на телесното тегло, горене на мазнините и отслабванеМного често се използват като кафе за отслабване зелените зърна. Зеленият цвят не указва на екологичния им произход, зърната наистина са зелено-бежови и се различават от обикновеното кафе с високото си съдържание на хлорогенова киселина, която способства горенето на мазнините вместо използването на въглехидрати за произвеждането на енергия. Този продукт за отслабване съдържа и танин – натурален компонент, който стимулира умствената дейност. Този вид е най-полезен от всички видове кафе за отслабване, защото е натурален продукт.

Има и разтворими видове кафе за отслабване. Те се състоят от арабика или робуста, а също в състава на тези продукти са включени разнообразни активни вещества, които въздействат за отслабване. Кафената съставка е необходима за извеждането от кръвта на мастните свободни киселини, а също и за частично потискане на продуцираната глюкоза (от гликогена). А освен това кофеинът е добър диуретик, което при разумен прием, помага за цялостното пречистване на организма от натрупалите се течности в тъканите

Как да използваме кафето за отслабване?

Има и други продукти за отслабване – кафета, които се произвеждат от най-различни фирми. Спецификата на приготвянето на всеки един вид кафе е продиктувана от производителите, но като цяло тези продукти за отслабване трябва да се използват на гладно през първата половина на деня – това помага да се постигне най-добър резултат.

Вредно ли е кафето като продукт за отслабване?

Като всяко прекалено нещо, тук също продуктите, помагащи за отслабване, като кафето, може и да нанесат вреда. Но не и ако се съблюдават мерките за безопасност и съветите за употребата на кафето.

Коментирай