За нас

Една история за страстта към кафето от Caffe Mauro

 

Г-н Demetrio Mauro, откривателят на Кафе Мауро

Caffe Mauro е наложила се през годините компания за производство на автентично италианско кафе, водеща своята история още от далечната 1949 г. Шестдесетте години от историята на Caffe Mauro се коренят в неуморимата дейност и усърдния труд на г-н Demetrio Mauro. Роден през 1905 г. в Reggio Calabria (Реджо Калабрия), той е бил едва на 10 години, когато започва да работи като юнга по корабите на пролива, като същевременно не спира да преследва великата си мечта за създаване на собствен бизнес. През 1930 г., с много жертви и преминавайки през много изпитания, Demetrio Mauro купува първата си лодка, наречена "Salvatore Padre", а през 1936 г. успешно развива дейността си в Африка, в земите, които през този период са били италиански колонии. Там Деметрио Мауро създава своя туристическа агенция. Събитията от Втората световна война обаче го принуждават да прекрати дейността си и да започне от нулата, изграждайки всичко отначало. Приключението му започва отново с нова страст: кафето

Развитието на индустриалната дейност

Семейството на Деметрио Мауро живее в Милано от 1946 г., правейки опити да реализира и наложи нов бизнес свързан с произвеждане и изпичане на кафето. Непрестанните усилия и силните стремежи ги довеждат обратно в Калабрия. През ноември 1949 г. Demetrio Mauro създава компания Caffe Mauro и полага основите на дейността си с една единствена машина за печене на кафе с капацитет 20 кг, поставена в стар склад във Florio, близо до пристанище Реджо Калабрия. Благодарение на упорития, предприемачески дух Деметрио Мауро развива до такава степен бизнесът си с кафето, че се радва на дълга поредица от успехи и постижения. Той открива няколко нови завода и разраства популярността на бранда в цяла Италия.

Заводите за производство на Кафе Мауро


Благодарение на първоначалните успехи, които постига компанията още през 1958 г., основателят Деметрио Мауро взима генерално решение да напусне стария завод за печене на кафе във Флорио, поради липса на достатъчно пространство за производство на продукцията. Той открива нов завод с площ от 10 000 квадратни метра, изработен от стоманобетон с четири надземни нива, намиращ се до Borrace. Само две години по-късно, този терен се оказва недостатъчен за развитието на дейността на компанията, заради активното и забележително търсене на пазара на кафе. Тогава се появява и необходимостта от изграждането допълнителна структура с нова сграда, която увеличава общата площ на производствения завод до 15 000 квадратни метра. През 1997 г. e открита по-модерна, по-мащабна и иновативна фабрика, която да замени тази в Borrace. Производствената сграда се намира в индустриалната зона на Villa San Giovanni и заема площ от над 37 000 квадратни метра с красив изглед към пролива. До ден днешен завода на Caffe Mauro e един от най-модернизираните и впечатляващи заводи в Европа.

Перспективи за бъдещо развитие и успех 

През 60-те години бранда Caffe Mauro набира сериозна популярност. Той е по рафтовете на основните хранителни магазини и е на разположение във основните вериги супермаркети, а и в огромен брой домакинства, благодарение на качеството на продукта, както и на иновативната комуникационна кампания. Във време, когато никой не говори за маркетинг, опаковките на първите продукти на кафе Mauro са доказателство за задълбочено внимание към детайла и комуникацията с потребителя, отличават се с изящни цветове и форми, които допринасят за придобиването на популярност и разпознаваемост на марката Мауро по цял свят. Като допълнение към рекламите по традиционните медии, Caffe Mauro не спира да поддържа търговската си мрежа чрез реализиране на непрекъснати промоции, които допринасят за големия успех на бизнеса. Достатъчно е да се замислим за дългогодишното присъствие на търговската марка на Мауро в Каросело, чиито главни герои са мексиканският Чико и Маноло. С откриването на заводите в Милано през 1986 г. създателя на компанията цели да посрещне необходимостта от приближаване до рекламния пазар и големите центрове на организираната дистрибуция.

Успехът...

Започвайки от малката машина за печене на кафе с капацитет 20 кг през 1949 г., Caffe Mauro през 1952 г. произвежда 300 кг печено кафе на ден. През 1957 г. квинталите достигат 15, които все още са недостатъчни, за да задоволят търсенето на пазара, до такава степен, че е необходимо да се изгради заводът в Боркрас, където в началото на 60 дневното производство достига 300 квинтала от различни смеси. Впечатляващ е успехът, който довежда и до изграждането на една от най-модерните фабрики за производство на кафе в цяла Европа, днес - Вила Сан Джовани.

За доброто италианско кафе Мауро

Производствената философия на кафе Мауро осигурява висококачествени смеси от кафе на зърна. Компанията внася кафе от Бразилия, Африка, Централна Америка и Азия, което преработва и адаптира към високите стандарти за качество, които поддържа, за да продава автентичните кафе блендове както на италианския пазар, така и по света. Mauro кафе е кафе, което създава диверсифицирана селекция кафе, способна да обхване всички сектори на световния пазар и да задоволи вкусовите предпочитания на всеки един любител на кафето. Страстта към изискания и отличителен вкус кара Caffe Mauro да контролира всеки етап след покупката: от печенето на кафето - до състава на избраните смеси и до тяхното опаковане.

Поръчайте лесно само с няколко кликвания в онлайн магазин за кафе Mauro.bg или на телефон 087705064, получете бързо с доставка до вашия дом или офис и се насладете още сега на вашeто кафе! Ние от Mauro.bg сме на разположение по всяко време на деня, за да Ви помогнем да изживеете едно прекрасно кафе изживяване у дома или да се наслаждавате на всяка кафе пауза в офиса.