Как да приготвите перфектния кафе специалитет?

Публикувано от I A 12.06.2017 0 Коментар(и)

Чудите се как да приготвите перфектния кафе специалитет?

Caffe Mauro е не просто кафе, то ви подканва да приготвяте истински кафе специалитети.

Чакате гости за следобедно кафе и търсите начин да блеснете като домакин? С Caffe Mauro това се превръща в лесна за постигане задача. 

Италианският бранд, производител на първокачествено кафе - Мауро, разполага с богата продуктова гама, способна да отговори на всеки вкус и предпочитания към метода на приготвяне на кофеиновата напитка. С избора на кафе, с марка Mauro, получавате достъп до наистина голямо разнообразие от блендове, които ще впечатлят и най-взискателните ви гости.

За да изпъкнете пред своите приятели няма да е достатъчно да сервирате просто добро кафе. Необходимо е да предложите разнообразие от вкусове, а защо не и апетитни кафе коктейли

Ето няколко съвета от Caffe Mauro, за това как да се проявите като отличен домакин:
 

1. Винаги предлагайте разнообразие на гостите си. 

Не казваме да прекалявате като похарчите състояние за всевъзможни сортове и комбинации от вкусове, но гледайте задължително да имате поне два вида кафе у дома си, когато очаквате близките си. Кафе Мауро ви предлага да заложите на класически кафе вкус, с първокачестени кафе зърна Caffe Mauro Classico, съчетание от сортовете Арабика и Робуста. Подбирайки кафе бленд от двата основни сорта, получавате балансиран и нежен вкус, както и богат ароматен профил, който със сигурност ще се хареса на всеки.

За да покажете нюх към кафе напитките, заложете и на втори вариант от ароматната напитка. Подберете нещо по-пикантно и не така класическо, за да зарадвате приятелите си, склонни да опитат нещо различно - в продуктовата гама на Мауро Кафе ще намерите много такива селекции. Италианският бранд предлага разнообразни кафе блендове, носещи типичния вкус на екзотични земи като: Индия, Етиопия, Ел Салвадор и много друго - експериментирайте!

2. Постарайте се да предложите универсален метод на приготвяне, който да допадне на всички.

Дори да обичате еспресо или студено кафе, трябва да вземете предвид факта, че очаквате гости, които може да не харесват силния вкус на студено свареното кафе. Що се отнася до еспресото - приготвянето му отнема доста време. Заложете на начин за приготвяне на любимата напитка, който е по-бърз и лесен, като приготвянето с френска преса или кафеварка. Почти всяка селекция на Мауро Кафе има вариант за приготвяне в кафеварка, така че ще можете да избирате между първокласни и разнообразни вкусове.

3. Експериментирайте с кафе коктейли.

Когато поводът на неделното събиране у дома е "да се видим на по чаша кафе", имате свободата да експериментирате. Пригответе нещо сладичко и вкусно за хапване и се залавяйте с кафето. Caffe Mauro е бранд, чиито селекции събират само най-добрите кафе зърна от различни краища на света, за да превърнат всяка чаша във вълшебство. Магията ще е напълно завършена, ако добавите и нещо от себе си. Винаги може да заложите на класическите мляко, сметана и захар, но ние ви съветваме на пробвате нещо ново и по-смело. Приготвянето на лате, освежаващо фрапе или капучино е лесно дори за непрофесионалист, при това в домашни условия, но ще добави необходимия детайл към поднасянето на напитката.

4.  Добавка към кафето? Да, разбира се!

Винаги дръжте под ръка добавки към кафето, особено когато очаквате гости. Малко сметана, мляко и захар може да звучат банално, но те ще накарат близките ви да се почувстват истински специални. Кафето е проява на гостоприемство, а добрият домакин винаги трябва да се опита да задоволи всеки вкус. 

Разбира се, завършеният кафе ценител добре знае, че истински качественото кафе се пие чисто. Блендовете под марката Мауро не се нуждаят от добавки, тъй като предлагат съвършен вкус с всяка глътка, без помощта на мляко или захар. И все пак, много хора предпочитат кафето си по този начин, затова бъдете подготвени.

Насладете се на приятна компания и превъзходно кафе с кафе специалитетите на Mauro Caffe!

Коментирай