Как да отслабнем с кафе – да изгорим мазнините по приятен начин

Публикувано от I A 17.04.2018 0 Коментар(и)

Влиянието на тази напитка върху стомашно-чревния тракт е много силно, затова действието на кафето върху процеса на смилането на храната се използва много от диетолозите за създаването на диети от най-различни типове.

С какво е полезно кафето за процеса на отслабване? То помага да се ускорят обменните процеси, като проявява стимулиращо действие на самия кофеин и веществата, които се образуват в процеса на приготвянето на напитката. Ако до половин час след приема на храна изпиете една чаша кафе, влиянието на напитката за отслабване ще се прояви с усилено произвеждане на стомашен сок. По този начин кафето ще способства по-бързото преработване и по-доброто усвояване на храната.

Кафето помага за горене на мазнините и за цялостно отслабване, като забързва метаболизма

Някои организации, в стремежа си да популяризират тази напитка сред хората, които се стремят да отслабнат, продават специални сортове кафе за отслабване. Тези смеси се създават за потискането на апетита и за създаване на условия за по-бързо горене на мастните клетки. С какво е полезен този продукт за отслабване, е трудно да се каже еднозначно, защото във всеки случай кафето, спомагащо отслабването не е лекарство и не действа самостоятелно. Влиянието на този продукт за отслабването е виден само в комплекс с други мерки за премахване на килограмите в повече. Кафето също извежда и излишните течности, като избавя от отоци и „водни“ килограми.

Основата на този продукт за отслабване е смесването на арабиката с робустата и добавянето на ензими, които помагат апетитът да се намали и обмяната на веществата да се ускори. С какво е полезно това кафе като способ за отслабване? То притежава слабително и диуретично действие. Влиянието на кафето върху процеса на отслабване е сходно с действието на аналогичните чайове и билки, защото принципът на действие при всички тях е еднакъв.

Но не е задължително да пиете особен вид кафе за отслабване, за да получите желания ефект. Мащабно изследване, чиято цел е била да определи с какво кафето е полезно за желаещите да отслабнат, сочи, че влиянието на обикновените сортове кафе върху обменните процеси позволяват на организма да гори с 10-15% калории повече, отколкото без използването на кафе в процеса на отслабване.

В същото време, не смятайте, че тази напитка е достатъчно средство в борбата с наднорменото тегло. Влиянието на кафето ще е видимо в съчетание със спортни упражнения и с разумно хранене. Да, кафето е полезно за отслабване само в комплекс, няма нито едно средство в света, което ще Ви помогне да бъдете стройни, ако седите с дни на дивана и похапвате вкусотийки.

Коментирай